Nieuws

Gezellige nieuwjaarsborrel en bekendmaking vrijwilliger van het jaar

Op vrijdag 5 januari was het weer tijd voor de jaarlijkse nieuwjaarsborrel/jaarvergadering. In café Kajuiter aan de Haspel in Zevenhuizen was het op deze avond met een dikke 50 bikers, sponsoren en vrijwilligers van de stichting ATB Zevenhuizen gezellig druk. Iedereen werd welkom geheten met een kop koffie en een overheerlijke appelflap aangeboden door bakkerij van Esch. Na een welkomstwoord van onze voorzitter Roelof was de microfoon voor onze spreekstalmeester Bert. Aan de hand van een fraaie Powerpoint presentatie werd er door Bert, met de nodige humor, teruggeblikt op het afgelopen MTB jaar. Daarna was het tijd voor wat toch wel het jaarlijkse hoogtepunt van de nieuwjaarsborrel genoemd mag worden, de bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar. Deze eer ging dit jaar naar Dick Louters. Dick maakt al jaren deel uit van het vrijwilligerskorps van onze stichting. Je hoeft Dick maar te vragen en hij staat klaar om te helpen bij onze tochten. Ook het verbouwen van onze opslagcontainer was aan Dick wel besteed. Dick, nogmaals gefeliciteerd! Nadat de activiteitenkalender voor het nieuwe jaar was doorgenomen, werd er met elkaar een leuke pubquiz gespeeld. De organisatie/presentatie van deze pubquiz was, samen met hun persoonlijke assistentes Nynke en Esther, weer in vertrouwde handen bij Martijn en Bert. Daarna volgde nog de nazit die voor sommigen tot in de late uurtjes duurde. We kijken terug op een geslaagde nieuwjaarsborrel! Kijk hieronder voor een aantal foto's van deze gezellige avond.

Lees meer »

Terugblik Stamppottocht 2023

Maar liefst meer dan 40 bikers gaven acte de presence bij de Stamppottocht op zondag 26 november. Voor de eerste maal in de geschiedenis van onze stichting was het vertrek bij De Appelhof (Thea). Na de koffie/thee aangeboden door de stichting en de koek aangeboden door bakkerij van Esch nam onze voorzitter Roelof het woord en werd iedereen door hem verwelkomd. Een speciaal woord was er voor onze biker Dirk. Dirk was samen met Wijnand en Johan verantwoordelijk voor het bedenken van de routes en tijdens de voorverkenning hiervan is Dirk ongelukkig gevallen. Hierbij brak hij zijn sleutelbeen. Om het leed enigszins te verzachten werd hem namens de stichting een, niet gebroken, chocoladeletter S(leutelbeen) overhandigd. Na nog een, door mecanicien Anwar, snelle afstelling van de achter derailleur van de MTB van Frank en hier en daar nog wat lucht in/uit de banden ging iedereen op pad. Er kon gekozen worden voor een 25km of 40km route. In aanloop naar de stamppottocht was er nogal veel regen gevallen en dat betekende dat de bikers het niet droog/schoon hielden. Halverwege de tocht was er een tussenstop gepland bij de Norgerberg. Hier werd iedereen voorzien van een drankje en een warm hapje. Alhoewel de Norgerberg vooraf op de hoogte was van onze grote groep, had men zich er niet goed genoeg op voorbereid. Het was, buiten op het terras, lang wachten op het drankje/hapje en de meesten van ons stapten dan ook verkleumd op de fiets voor de tweede helft van de tocht. Het goede nieuws was dat er bij terugkomst bij De Appelhof een heerlijk bord stamppot op de bikers stond te wachten. Men kon kiezen uit zuurkool of boerenkool met daarbij natuurlijk een stuk worst, spek en zuur. Complimenten aan Thea voor de overheerlijke stamppot! Onder genot van een drankje werd er nog gezellig nagepraat over de geslaagde tocht. Frouktje en Jannie bedankt voor het opscheppen van de stamppot. Dirk, Wijnand, Johan en Marcel bedankt voor de organisatie van de route, regelen van de tussenstop en het voorfietsen. En ten slotte Thea bedankt voor de gastvrijheid.

Lees meer »

Bloemenronde stichting ATB Zevenhuizen

Maar liefst 38 bossen bloemen werden als dank en waardering door ons bezorgd aan alle land- en perceeleigenaren die de 19e Zeuv’mhuuster ATB veldtoertocht mogelijk hebben gemaakt. Dankzij de van hun verkregen toestemmingen was deze tocht mogelijk. Nogmaals dank daarvoor! De prachtige bossen werden ook dit jaar weer geleverd door #PerfectFlowers uit Haulerwijk. De bossen werden met blijde gezichten in ontvangst genomen. Foto's van de bloemenronde zie je onder dit bericht.

Lees meer »

Succesvolle 19e editie Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht

Afgelopen zondag, 17 september, stonden 300 rijders in de startblokken om deel te nemen aan de 19e editie van de Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht. Om 9:00 uur werd er gestart vanaf het MFC De Molenstreek en vertrokken de rijders in zuidelijke richting, de kop van Drenthe in. Er kon gekozen worden voor een route van 30 of 55 kilometer die uiteindelijk door het zuidelijk Westerkwartier weer uitkwam in Zevenhuizen.

Lees meer »

Terugblik Bike&BBQ

Alweer enige tijd geleden hebben wij onze eerste editie van de Bike&BBQ mogen beleven. Hierbij waren bikers/sponsoren en hun partner en eventuele introducees welkom. Locatie waar de B&B werd gehouden was bij SVR camping Aan de Bosrand van Jacob en Jannie. Geheel kosteloos mochten we gebruik maken van alle faciliteiten op hun prachtige camping. Dank daarvoor Jacob en Jannie! Onder perfecte weersomstandigheden werd er door de deelnemende bikers afgetrapt met koffie en cake. De cake was wederom aangeboden door onze sponsor bakkerij van Esch. Daarna werden de bikers opgedeeld in een snelle en een minder snelle groep en werd er op de ATB een mooie tocht in de omgeving gemaakt. Bij terugkomst werd er een plekje gezocht onder de sfeervolle kapschuur en kon er worden genoten van een drankje en een heerlijke BBQ. Voor de BBQ waren de meesterbakkers Theo en Bert aangetrokken die hun taak met verve hebben uitgevoerd. Dank daarvoor! Al met al was het een zeer geslaagde eerste editie van onze Bike&BBQ en zeker voor herhaling vatbaar. Iedereen wordt bedankt voor haar of zijn aanwezigheid en tot volgend jaar! 

Lees meer »

Koningsdag Classic 2023

Op de verjaardag (56 jaar) van Willem Alexander is hij ook dit jaar weer verreden: de Koningsdagclassic van de stichting ATB Zevenhuizen. Met circa 25 deelnemers was de opkomst deze keer, ondanks het mooie weer, minder hoog als vorig jaar. Onder begeleiding van een wegkapitein kon er een race of ATB-route gefietst worden. Na de koffie met oranjekoek, aangeboden door bakkerij van Esch, werd er gestart vanuit MFC de Molenstreek in Zevenhuizen. Iedere wegkapitein nam zijn ‘eigen groep’ mee het bos in of de weg op. Kort na het middaguur keerden de groepen weer terug in het MFC waar, onder genot van een hapje en een drankje, werd nagenoten van een geslaagde Koningsdagclassic. Jelle, Peter en Wijnand bedankt voor het voorfietsen! Nynke, Esther en Lisette bedankt voor jullie hulp in de catering in het MFC! 

Lees meer »

Gezellige nieuwjaarsborrel en bekendmaking vrijwilliger van het jaar

De beste wensen voor het nieuwe jaar! Zo klonk het vrijdag 6 januari jongstleden in café Kajuiter aan de Haspel in Zevenhuizen. Een kleine 50 bikers, sponsoren en vrijwilligers van de stichting ATB Zevenhuizen, proostten met elkaar op de nieuwjaarsbijeenkomst. In ‘woord en beeld’ werd er eveneens teruggekeken op het afgelopen jaar. Leuke verhalen passeerden hiermee de revue. Na een spreekwoordelijk tromgeroffel werd Roelof Luinge uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar en werd hiermee door het bestuur van de stichting in het zonnetje gezet! Roelof, nogmaals proficiat! Na de uitgesproken activiteitenkalender voor het nieuwe jaar werd er met elkaar een gezellige pubquiz gespeeld. De ‘6-jes’ mocht zich winnaar noemen van de pubuiz waarop de nazit tot in de late uurtjes duurde. We kijken terug op een geslaagde nieuwjaarsborrel!

Lees meer »

Zeer geslaagde Stamppottocht

Zondag 27 november jl. hield de Stichting ATB Zevenhuizen haar jaarlijkse najaar activiteit. Na het gigantische slechte weer van vorig jaar werd de naam van de activiteit veranderd in Stamppottocht i.p.v. Snerttocht. Uiteraard was het bestuur ook nu weer zeer benieuwd hoe de aanmeldingen dit jaar zouden gaan. Dit overtrof onze stoutste verwachtingen. Maar liefst 40 deelnemers meldden zich die morgen bij café Kajuiter. Na de koffie/thee, aangeboden door de stichting, en de cake en koek, aangeboden door bakkerij van Esch gingen we aan de rit. In verschillende groepen met voorfietsers werd koers gezet naar onze tussenstop. Deze was deze keer bij Maallust in Veenhuizen. Daar mocht iedereen een drankje naar keuze uitzoeken en werd de inwendige mens verder voorzien van worst, kaas en nootjes. Na deze tussenstop gingen we verder en na 35 kilometer te hebben gefietst was ons eindstation wederom café Kajuiter, waar na het nuttigen van een aantal drankjes er een overheerlijk stamppotbuffet klaar stond welke eveneens werd aangeboden door de Stichting ATB. Al met al een keurig verzorgde activiteit waarbij uiteraard de dank uitgaat naar Rick van der Graaf en Marcel de Bruin en uiteraard alle voorfietsers. Rick en Marcel hebben de route en de verdere organisatie van deze activiteit voor hun rekening genomen. Daarnaast willen we Doetse en Marjan ook bedanken voor het verzorgen van de inwendige mens van die dag. En wat zeker ook noemenswaardig is dat wij na afloop van deze tocht 5 nieuwe ‘bikers’ hebben kunnen bijschrijven.

Lees meer »

Stamppottocht 27/11/22

Op zondag 27 november organiseren wij voor de bikers en sponsoren van de stichting ATB Zevenhuizen een Stamppottocht. Om 09:30 starten we bij café Kajuiter met een kop koffie en een plak koek/cake. Daarna bestijgen we onze MTB om gezamenlijk een fraai rondje in de omgeving van Zevenhuizen te gaan fietsen. De route van de tocht is gemaakt door onze bikers Marcel en Rick. Na deze inspanning staat er bij de nazit in café Kajuiter een dampend bord stamppot op jullie te wachten. Daarnaast krijgt iedere deelnemer twee consumptiebonnen aangeboden.

Lees meer »

Uitslag Rabo ClubSupport 2022

Ook in 2022 hebben wij als Stichting ATB Zevenhuizen weer meegedaan aan de Rabo ClubSupport actie van de Rabobank. Rabobank Noordenveld West Groningen draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabo ClubSupport actie speciaal voor verenigingen en stichtingen. In de stemperiode hebben veel leden van de Rabobank op hun favoriete clubs gestemd. Inmiddels is bekend welke financiële steun de diverse clubs krijgen van de Rabobank. Stichting ATB Zevenhuizen kan het mooie bedrag van 552,28 euro bijschrijven op haar rekening. Hier zijn we hartstikke blij mee en wij willen dan ook iedereen bedanken die op ons gestemd heeft! Het geld gaan we gebruiken voor de aanschaf van een aantal nieuwe EHBO-tassen.

Lees meer »

Natte 18e Zeuv'mhuuster ATB Veldtoertocht

Helaas waren de weergoden ons niet gunstig gezind bij de 18e editie van de Zeuv'mhuuster Veldtoertocht. In aanloop naar de start van de veldtoertocht, in de ochtend van 18 september, was het weer guur en vooral erg nat. Dit deed veel mountainbikers besluiten om de reis naar Zevenhuizen dit jaar niet te maken. Toch waren er nog bijna 100 fietsers die de barre weersomstandigheden hebben getrotseerd om deel te kunnen nemen aan de 18e editie van de Zeuv'mhuuster Veldtoertocht. Men kon kiezen om een parcours van 35 of 55 kilometer af te leggen. Nieuw dit jaar was dat de route, over zoveel mogelijk onverharde paden, bestond uit twee lussen. Een zuidelijke lus van 35 kilometer en een noordelijke lus van 20 kilometer. Beide lussen hadden uiteraard het start- en tussen/eindpunt bij MFC De Molenstreek. Onderweg werden de renners bij twee verzorgingsposten voorzien van de traditionele ranja, krentenbol en banaan. Vele landeigenaren, zowel privé als gemeenten en natuurorganisaties, maakten ook dit jaar de tocht weer mogelijk. De Stichting ATB Zevenhuizen spreekt hierover haar grote dank uit, en ook aan al haar sponsoren, vrijwilligers en uiteraard aan de deelnemers die op de pedalen hebben gestaan. Ondanks het slechte weer en het toch wel tegenvallend aantal deelnemers kijken we tevreden terug op de 18e editie van de Zeuv'mhuuster Veldtoertocht. Op naar nummer 19!Vanwege het slechte weer zijn er tijdens de tocht niet veel foto's gemaakt. De foto's die wel gemaakt zijn, en ook die van de voorbereidingen op de tocht, vind je hier.

Lees meer »

Clinic kavelkopers MFC

Zondag 22 mei 2022 vond de ATB-clinic plaats voor de kavelkopers ten behoeve van het MFC. Na een welkomstwoord van de voorzitter van de stichting ATB Zevenhuizen en koffie met appelgebak bij de Zwerfsteen in Roderesch namen Martijn en Peter deze clinic voor hun rekening. Na een korte uitleg aan de deelnemers werd op deze zonnige dag op de ATB koers gezet richting de bosrijke omgeving van Norg. In deze omgeving werden de deelnemers de fijne kneepjes van het ATB-en geleerd. Op bijgaande foto’s is goed te zien dat een ieder er met heel veel overgave en plezier voor ging. Gelukkig is iedereen die morgen heelhuids teruggekeerd en waren de reacties zeer positief. Al met al een geslaagde clinic waar met een goed gevoel op kan worden teruggekeken!

Lees meer »

Terugblik Koningsdag Classic 2022

Na twee jaar afwezigheid mocht ie afgelopen Koningsdag weer doorgaan, de Koningsdagclassic van de stichting ATB Zevenhuizen. Ruim 40 deelnemers deden, onder begeleiding van een wegkapitein, mee aan een race of ATB-route. Na de koffie met koek en cake, aangeboden door bakkerij van Esch, werd er gestart vanuit MFC de Molenstreek in Zevenhuizen. Iedere wegkapitein nam zijn ‘eigen groep’ mee in een te fietsen windrichting. Bijzonder leuk was de deelname van een jeugdgroep die na een korte clinic, zich uitleefde op het bikepark van Dijkzand in Nuis. Kort na het middaguur keerden de groepen terug in het MFC waar, onder genot van een hapje en drankje, werd nagenoten van een geslaagde Koningsdagclassic!

Lees meer »

Wijziging toegangsregels Bakkeveense duinen/Mandefjild

Wellicht inmiddels bij iedereen bekend, maar voor de volledigheid ook hier nog even op onze website: sinds 12 juli 2021 hebben Staatsbosbeheer en It Fryske Gea de toegangsregels in natuurgebied de Bakkeveense duinen/Mandefjild gewijzigd. Het gebied ondervindt veel schade door toenemende drukte. Vanaf hierboven genoemde datum zijn de wegen en paden daarom, naast ruiters en bestuurders van motorvoertuigen, helaas ook ontoegankelijk voor fietsers/mountainbikers. Uitsluitend wandelaars (met aangelijnde hond) kunnen het gebied bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang. De aanpassingen zijn nodig om de bijzondere (kwetsbare) plant- en diersoorten te beschermen. E.e.a. is met bebording in het gebied aangegeven. Lees hier meer over deze wijziging.

Lees meer »

Snerttocht: koud en nat, maar geslaagd!

Op zondag 28 november is, onder natte en koude weersomstandigheden, onze Snerttocht verreden. Het was voor het eerst sinds de Nachttocht van 6 maart 2020 dat we weer een activiteit konden organiseren voor onze bikers en sponsoren. Dat het zolang heeft geduurd heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus. Vooraf hadden maar liefst 40 bikers zich via onze nieuwe website aangemeld voor de Snerttocht van 2021. Ondanks dat de weersvoorspellingen niet veel goeds beloofden waren er maar weinig afzeggingen. Dit gaf aan dat iedereen er ook wel weer aan toe was om gezamenlijk wat te ondernemen op de mountainbike. Overigens de afzeggingen die er waren hadden niets met het weer te maken.

Lees meer »

Pad om vijver gesloten

We kennen natuurlijk allemaal het mooie pad om de vijver bij camping Aan De Bosrand van Jacob Kramer. Prachtig pad om, in combinatie met het naastgelegen bosperceel, met je mountainbike te fietsen. Normaal gesproken is iedereen welkom om op het erf van Jacob het ommetje, met of zonder hond, te wandelen of te mountainbiken. Helaas heeft Jacob moeten besluiten om het pad voor onbepaalde tijd af te sluiten. Het blijkt dat sommige hondenbezitters het vertikken om de poep van hun hond op te ruimen. Daar is Jacob klaar mee en heeft daarom het pad afgesloten. Jacob vindt dit erg jammer, maar op dit moment ziet hij geen andere oplossing. We hopen uiteraard dat op termijn het pad weer opengesteld gaat worden en dat de hondenbezitters de uitwerpselen van hun hond dan wel gaan opruimen.

Lees meer »

Uitslag Rabo ClubSupport 2021

Ook in 2021 hebben wij als Stichting ATB Zevenhuizen weer meegedaan aan de Rabo ClubSupport actie van de Rabobank. Rabobank Noordenveld West Groningen draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabo ClubSupport actie speciaal voor verenigingen en stichtingen. In de stemperiode hebben veel leden van de Rabobank op hun favoriete clubs gestemd. Inmiddels is bekend welke financiële steun de diverse clubs krijgen van de Rabobank. Stichting ATB Zevenhuizen kan het mooie bedrag van 431,53 euro bijschrijven op haar rekening! Hier zijn we hartstikke blij mee en wij willen dan ook iedereen bedanken die op ons gestemd heeft! Het geld gaan we gebruiken voor het, in het voorjaar van 2022, organiseren van een ATB-clinic voor jeugd en volwassenen. Daarnaast willen we nieuwe richtingspijlen gaan aanschaffen ten behoeve van onze jaarlijkse Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht. Hierdoor wordt de zichtbaarheid verbetert en dit verhoogt de veiligheid en het plezier van de deelnemers.

Lees meer »

Dorpsveiling t.b.v. MFC

Op zaterdag 30 oktober jl. was het dan zo ver. De gezellige dorpsveiling in het nieuwe MFC. Zevenhuizen heeft een prachtig nieuw Multifunctioneel centrum gekregen en dit gebouw verdient dan ook een mooie inrichting. Hier is uiteraard geld voor nodig. Door de vele bijdragen vanuit het dorp zelf, maar ook van daarbuiten zijn er op deze zaterdag mooie artikelen en diensten geveild. Er werden maar liefst 340 kavels aangeboden en onder toeziend oog van de notaris gingen deze kavels in sneltreinvaart naar de nieuwe eigenaren. Mede door een van onze bestuursleden, Bert Steenhuis, als veilingmeester vonden de goederen gretig aftrek. Bert zorgde er mede voor dat de kavel die wij als Stichting ATB Zevenhuizen hadden ingebracht een bedrag van €. 190,- heeft opgeleverd voor MFC de Molenstreek. Wij als Stichting hadden een ATB-clinic voor 10 personen aangeboden welke in 5 kavels voor elk 2 personen werd geveild. De totale opbrengst van deze avond was een geweldig bedrag van maar liefst €. 24.000,-.

Lees meer »

Snerttocht 28/11/21

Op zondag 28 november organiseren wij voor onze bikers en sponsoren onze jaarlijkse Snerttocht. Om 09:30 starten we bij het MFC in Zevenhuizen met een kop koffie en een plak koek. Daarna is het de bedoeling dat we gezamenlijk (een deel van) de vaste mountainbikeroute van  Marum gaan fietsen. Na deze inspanning staat er bij de nazit in het MFC een dampende bak snert/bonensoep op jullie te wachten. Daarnaast krijgt iedere deelnemer twee consumptiebonnen aangeboden. 

Lees meer »

Rabo ClubSupport 2021

Vanaf vandaag kun je jouw stem uitbrengen!Ook dit jaar doen wij als Stichting ATB Zevenhuizen weer mee aan de Rabo ClubSupport actie van de Rabobank. Rabobank Noordenveld West Groningen draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabo ClubSupport actie speciaal voor verenigingen en stichtingen. Als Stichting hebben wij ons aangemeld bij de actie en nu is het aan jou, als lid van de Rabobank, om te stemmen! Van 4 t/m 25 oktober kun je, als lid van de Rabobank, je stem uitbrengen. Bij voorkeur natuurlijk op onze Stichting :). Het zou voor ons prachtig zijn om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Jouw stem is geld waard! De eventuele bijdrage gaan we gebruiken voor een te organiseren ATB-clinic voor jeugd en volwassenen. Dit hadden we eigenlijk het afgelopen voorjaar al willen doen, maar helaas gooide corona roet in het eten. Daarom staat de clinic nu in het voorjaar van 2022 op de planning. Daarnaast willen we graag nieuwe richtingspijlen gaan aanschaffen ten behoeve van onze jaarlijkse Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht. Hierdoor wordt de zichtbaarheid verbetert en dit verhoogt de veiligheid en het plezier van de deelnemers. Dus breng je stem uit op de Stichting ATB Zevenhuizen! Alvast bedankt voor je stem!

Lees meer »

Succesvolle 17e Zeuv'mhuuster ATB Veldtoertocht

Vanwege de coronamaatregelen moest vorig jaar een editie worden overgeslagen. Maar afgelopen zondag 12 september stonden maar liefst 450 rijders in de startblokken om deel te nemen aan de 17e editie van de Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht. ‘Eindelijk weer in de wei.’ Dat was het gevoel die dag die rijders van heinde en verre deden uitnodigen om te starten. Om 9:00 uur werd er gestart vanaf MFC De Molenstreek, het prachtige multifunctionele centrum die Zevenhuizen nu rijk is. Daar vetrokken de rijders om een parcours van 35 of 55 kilometer te trotseren. De route, die in vergunning van de desbetreffende gemeenten werd toegestemd, leidde de rijders over onverharde percelen in de gemeenten Westerkwartier en Noordenveld. Op de twee verzorgingsposten in Leutingewolde en in Een werden de rijders getrakteerd op een versnapering in de vorm van een krentenbol en banaan. Meer dan 60 vrijwilligers waren deze dag in touw om de rijders veilig en verzorgd over de eindstreep te laten komen. De Stichting ATB Zevenhuizen kijkt tevreden terug en mocht uit waardering van vele rijders een compliment in ontvangst nemen. De ATB Veldtoertocht in Zevenhuizen kenmerkt zich als uniek. Ieder jaar wordt er een andere windrichting gekozen waar de route op uitgezet wordt. Vele landeigenaren, zowel privé als overig landschapsbeheer, maakten dit jaar de tocht weer mogelijk. De Stichting ATB Zevenhuizen spreekt hierover haar grote dank uit, alsmede aan al haar sponsoren, vrijwilligers en uiteraard aan de deelnemers die op de pedalen hebben gestaan. 

Lees meer »

Rondje banketstaaf

Het jaar 2020 was een jaar dat we met z'n allen heel anders hadden voorgesteld. De start van 2020 was nog gewoon te noemen. Zo hadden we in januari, in café Kajuiter, nog een zeer geslaagde Jaarvergadering/Nieuwjaarsborrel en op 6 maart hebben we zelfs nog, voor de zesde keer, onze nachttocht kunnen organiseren. En toen was daar de uitbraak van het coronavirus. Een wereldwijde pandemie die nog steeds grote invloed heeft op ons leven. Door alle maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen hebben wij sinds maart al onze activiteiten van dit jaar moeten cancelen. We hopen dat we met z'n allen het virus er onder krijgen, zodat we in 2021 gezamenlijk weer activiteiten op de fiets kunnen ondernemen! We hebben in 2020, in verband met het coronavirus, dus weinig tot niets kunnen  organiseren voor onze bikers en sponsoren. Om dit leed enigszins te verzachten hadden we besloten om onze bikers en sponsoren te verrassen met een banketstaaf. Afgelopen zaterdag zijn we als bestuur, ieder zijn eigen ronde, op pad geweest om de ovenverse banketstaven te bezorgen bij onze bikers en sponsoren. Uit de positieve reacties konden we opmaken dat dit bij iedereen, letterlijk en figuurlijk, in goede smaak viel. Leuk om te doen ook! De overheerlijke banketstaven hebben we tegen een vriendelijk prijsje kunnen afnemen bij onze sponsor Bakkerij van Esch. Dank daarvoor!

Lees meer »

Dick en Renne bedankt!

Zoals jullie wellicht weten hebben wij op het terrein van onze sponsor Sikko Polling een opslagcontainer staan. Sikko heeft deze container in 2019 geheel belangeloos aan ons beschikbaar gesteld. Tot voor kort lagen de diverse materialen in de container her en der verspreid. Eigenlijk was het beetje een rommeltje. Maar daar is enige tijd terug door onze vrijwilligers Dick en Renne verandering in gebracht! Samen hebben ze de handen uit de mouwen gestoken en de container voorzien van een aantal mooie en stevige stellages waarin/op we onze materialen netjes kwijt kunnen. Beide heren hebben in deze een waar stukje vakmanschap laten zien! Wij als Stichting zijn ontzettend blij met het prachtige resultaat. Dick en Renne super bedankt! De legplanken voor de stellages hebben we voor nop gekregen van Dick. Het overige materiaal hebben we met een korting kunnen afnemen van Sikko. Dank hiervoor Dick en Sikko!

Lees meer »

Rabo ClubSupport 2020

Ook dit jaar hebben wij als Stichting ATB Zevenhuizen weer mee gedaan aan de Rabo ClubSupport actie van de Rabobank. Rabobank Noordenveld West Groningen draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabo ClubSupport actie speciaal voor verenigingen en stichtingen. Maar liefst 300 clubs hadden zich dit jaar ingeschreven voor Rabo ClubSupport bij Rabobank Noordenveld West Groningen. De afgelopen weken hebben veel leden van de Rabobank op hun favoriete clubs gestemd. Afgelopen donderdag was de finale-avond. Tijdens deze avond werd bekend gemaakt dat Stichting ATB Zevenhuizen maar liefst 874,34 euro kon bijschrijven op haar rekening! Hier zijn we hartstikke blij mee en wij willen dan ook iedereen bedanken die op ons gestemd heeft! Het geld gaan we gebruiken voor het organiseren van een ATB-clinic voor de jeugd en volwassenen.

Lees meer »

Geen ATB Veldtoertocht in 2020

Zoals bij jullie bekend hebben wij dit jaar, vanwege het coronavirus, de 17e editie van onze Zevenhuister ATB Veldtoertocht moeten afgelasten. Normaliter had deze precies vandaag, 23 augustus 2020, plaatsgevonden. Begin van dit jaar waren we als bestuur al volop bezig met de voorbereidingen en hadden we de 35km en 55km routes in grote lijnen al op papier staan. Volgende stap zou zijn geweest het aanvragen van de benodigde vergunningen/toestemmingen van gemeenten, natuurorganisaties en landeigenaren. Zover is het echter niet gekomen. Volgend jaar hopen we, samen met onze vrijwilligers, bikers en sponsoren, alsnog onze 17e editie van de Zevenhuister ATB Veldtoertocht te kunnen organiseren!

Lees meer »

Terugblik 6e editie Nachttocht

Voor de zesde keer in successie is op vrijdagavond 6 maart onze jaarlijkse nachttocht verreden. De nachtelijke tocht was dit jaar uitgezet door Roelof en Onno. Onder prima omstandigheden werd er met 22 deelnemers, vanaf de kantine van de voetbalvereniging Zevenhuizen, koers gezet richting Nuis. Er werd gefietst in drie groepen met in elke groep een voorfietser. In Nuis kon er op het terrein van Jan Dijk van Dijkzand een prachtig rondje gefietst worden. Dit was in het donker best nog een uitdaging, maar gelukkig is het iedereen zonder kleerscheuren gelukt. Na deze inspanning op het parcours van Jan werden de deelnemers door Frouktje, Jantina en Petra voorzien van de gebruikelijke worst, kaas, chips en Zeuv'mhuuster kruidenbitter. Met de buik vol werd begonnen aan het tweede en laatste deel van de tocht. Rond de klok van 11uur was iedereen weer veilig aangekomen bij de kantine van de VVZ. Daar werd, onder het genot van een drankje en de traditionele gehaktbal, tot in de late uurtjes nagepraat over de zesde ATB-nachttocht. Het was weer een zeer geslaagde sportieve en gezellige avond! Speciale dank gaat uit naar Jan Dijk van Dijkzand voor het mogen gebruiken van zijn terrein/schuur en naar Bert Strobos en Jantje Tanis die achter de bar stonden bij de VVZ!

Lees meer »

Terugblik Jaarvergadering/ Nieuwjaarsborrel

Op vrijdag 10 januari jl. werd in café Kajuiter iedereen op de Jaarvergadering/Nieuwjaarsborrel van de Stichting ATB Zevenhuizen heel hartelijk welkom geheten door onze voorzitter Roelof. Dit jaar was voor het eerst voor een opzet gekozen om onze bikers, vrijwilligers en sponsoren uit te nodigen voor deze avond om zo onze waardering uit te spreken voor iedereen die onze Stichting een warm hart toedraagt. Op deze avond waren dan ook maar liefst meer dan 40 personen aanwezig. Na eerst wat mededelingen van huishoudelijke aard, werd de koffie/thee en cake aangeboden door de Stichting, evenals de 1e 2 consumpties en de hapjes. Gemeld wordt dat we dit jaar 6 nieuwe bikers hebben kunnen toevoegen aan ons bestand. Stilgestaan werd ook bij het feit dat het voor het bestuur het 1e jaar was in de nieuwe samenstelling. Uitgesproken werd dat het voltallige bestuur een heel leuk en collegiaal jaar achter de rug heeft en unaniem hebben besloten om ook verder te gaan in 2020! Na het voorwoord en de mededelingen was het de beurt aan onze spreekstalmeester Bert om aan de hand van een diapresentatie terug te blikken op de activiteiten die in 2019 zijn georganiseerd. Het hoogtepunt van de avond was de bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar. Jaarlijks werd de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt tijdens de ICW Veldrit. Het bestuur was van mening “De vrijwilliger van het jaar” toch nog meer in de spotlights te zetten en wat is er dan een mooiere gelegenheid dan deze avond. De vrijwilliger van het jaar 2019 is geworden: Peter Slik! Peter maakt al vele jaren deel uit van het vrijwilligerskorps en heeft zijn sporen dan ook al ruimschoots verdiend. Hij is een biker in hart en nieren en je kunt dan ook altijd een beroep op hem doen en hij zegt nooit nee. Dit geldt uiteraard voor alle vrijwilligers, maar elk jaar wordt er een vrijwilliger van het jaar benoemd. Dus volgend jaar kun jij dat ook zijn! Na het formele gedeelte werd er nog een heuse pubquiz georganiseerd en gepresenteerd door Bert en Martijn. Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avond!

Lees meer »

Zeer geslaagde ATB/Race-clinic en ATB-tocht

Onder prima weersomstandigheden en op een prachtige locatie (camping Aan de Bosrand) hebben wij op zondag 10 november, in samenwerking met AGU en BikeChallenge, een fantastische leuke dag op de fiets gehad. Een en ander stond in het teken van de afronding van het Zeuv’mhuuster Fietstenue 2.0. Er werd een clinic voor de MTB-fietsers gegeven door niemand minder dan Maarten Nijland (oud profrenner in het veldrijden) van BikeChallenge. Tijdens de clinic werden er foto’s gemaakt door twee professionele sportfotografen, Neeke Smit en Glenn Wassenbergh. Ook werd er voor de wielrenners een clinic gegeven. Deze werd geleid door, oud profwielrenner, Tom Veelers (team Sunweb). De clinics werden ons kosteloos aangeboden door AGU, waarvoor dank! Had je geen zin in een clinic, maar wilde je wel lekker een rondje op de MTB fiets maken, dan kon dat ook. Vanuit onze eigen groep vrijwilligers waren er een viertal mannen die een mooi rondje hadden verzonnen en in twee groepen op pad zijn gegaan. De deelnemers en de aanwezige tenue-sponsoren werden bij aankomst verwelkomd met een kop koffie/thee en een plak cake/koek. Na het maken van een mooie groepsfoto en het voltooien van de fysieke spanning van een clinic of MTB-tocht werd de dag afgesloten met een kop snert/bonensoep, roggebrood met spek en een borrel/glas fris. Iedereen bedankt voor jullie deelname aan deze geweldige dag! Speciale dank gaat uit naar de dames van de catering en Jacob Kramer van camping Aan de Bosrand. We konden deze dag geheel kosteloos gebruik maken van zijn gezellig kantine en het prachtige campingterrein. Dank daarvoor Jacob!

Lees meer »

Terugblik 7huuster Veldrit

Op zaterdag 26 oktober is in Zevenhuizen voor de 8e keer een ICW Veldrit verreden. Door bijna 200 deelnemers werd er in verschillende leeftijdscategorieën, op MTB of cyclocrosser, fel gestreden voor een plek op het ereschavot. De deelnemers waren zeer positief over het, in het park en bij de NAM locatie, uitgezette parcours. Met name, nieuw in het parcours dit jaar, de door onze parcoursdirecteur Martijn bedachte carrousel viel in goede aarde. Rick van der Graaf was dit jaar de enige deelnemende biker aan de veldrit. Hij kwam in zijn categorie keurig als zesde over de finish. De veldrit was dit jaar wederom een zeer geslaagd evenement. Mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers hebben we de deelnemers en het publiek weer een fantastische dag kunnen bezorgen. Dank daarvoor!

Lees meer »

Brief van Het Groninger Landschap

We hebben een brief van Het Groninger Landschap ontvangen waarin aangegeven wordt waar wel en waar niet gefietst mag worden in de gebieden waar zij eigenaar zijn. Hieronder kunnen jullie deze brief lezen. Wij gaan er van uit dat jullie, als biker van de Stichting ATB, de regels van het Groninger Landschap respecteren.

Lees meer »

Zonovergoten 16e Zeuv'mhuuster ATB Veldtoertocht

Maar liefst 510 deelnemers stonden zondag 25/8 aan de start van de 16e editie van de Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht. Een zonovergoten dag die rijders van heinde en verre deden uitnodigen om te starten. Om 9:00 uur klonk het startschot welke gegeven werd door vrijwilliger van het jaar van de Stichting ATB Zevenhuizen, Wim Buist. Hij schoot de rijders weg om een parcours van 30 of 55 kilometer te trotseren. De organisatie was ingespeeld op het scenario warm weer. Op de twee verzorgingsposten onderweg werd er naast een versnapering extra drinkwater aangeboden om de bidons opnieuw te kunnen vullen. Meer dan 60 vrijwilligers waren deze dag in touw om de rijders veilig en verzorgd over de eindstreep te laten komen. De Stichting ATB Zevenhuizen kijkt tevreden terug en mocht uit waardering van vele rijders een compliment in ontvangst nemen. De ATB Veldtoertocht in Zevenhuizen kenmerkt zich als uniek. Ieder jaar wordt er een andere windrichting gekozen waar de route op uitgezet wordt. Dit jaar werden de rijders getrakteerd op een parcours door het mooie Westerkwartier en de gemeente Opsterland. Vele landeigenaren, zowel privé als overig landschapsbeheer, maakten dit jaar de tocht weer mogelijk. De Stichting ATB Zevenhuizen spreekt hierover haar grote dank uit, alsmede aan haar sponsoren, vrijwilligers en uiteraard aan de deelnemers die op de pedalen hebben gestaan!

Lees meer »

Terugblik Midzomertocht

Op zondag 23 juni werd de Midzomertocht van 2019 verreden. Nieuw dit jaar de categorie race! Onder aanvoering van een wegkapitein werd er verhard en onverhard gefietst. Vanaf de gastvrije start- en finishlocatie VV Zevenhuizen, vloeide tijdens ‘de koers’ menig zweetdruppel. Goed drinken dus… Daarin hield de organisatie daad bij woord. In Een werden de rijders verzorgd bij erelid van de stichting ATB Zevenhuizen, Ludolf Roeters. Hij stelde zijn bedrijf beschikbaar om even te kunnen verkoelen. In het tweede gedeelte van de tocht werd er door een locatie gereden als nooit tevoren gebeurd is. Op de race & ATB bij Doetse door het café! Aldaar werden de rijders getrakteerd op een heerlijk koel biertje en een stukje droge worst. Omdat er op ‘1 been niet gefietst kan worden’ volgde na het tweede glas de eindspurt naar de kantine aan de Oudestreek. Een gezellige nazit volgde, dit onder een stralende midzomerzon! Roelof, Wilbrand en Bert, bedankt voor de organisatie!

Lees meer »

Terugblik Koningsdag Classic

Zaterdag 27 april heeft de stichting ATB Zevenhuizen alweer voor de vijfde keer de Koningsdag Classic georganiseerd. Er waren verschillende tochten uitgezet voor mountainbikers, wielrenners en toerfietsers. Insteek van de verschillende tochten is zoals altijd samen uit samen thuis, waarbij gezelligheid en onderlinge binding voorop staan. Niet alleen tijdens de tocht, maar ook met de nazit na afloop van de tochten. Vanwege het regenachtige weer hadden de wielrenners en de toerfietsers, niet geheel onverwacht, de Koningsdag Classic een jaartje links laten liggen. Op de startlocatie bij KV Sparta hadden zich wel ongeveer 40 enthousiaste mountainbikers gemeld om deel te nemen aan de tochten over 25 of 40 kilometer onder leiding van een wegkapitein. De routes gingen deze keer via onder andere Roden en Norg weer terug naar Zevenhuizen. De groep dames maakte dit jaar de gebruikelijk tussenstop op het overdekte terras aan het Leekstermeer. De mannen maakten de keuze om de tussenstop over de te slaan om eerder aan de nazit te beginnen. Opvallend was het aantal jeugdige bikers die zich hadden gemeld. Een teken voor de organisatie dat er toekomst zit in fietsend Zevenhuizen. Peter, Jelle en Theo bedankt voor het voorfietsen van de tochten!

Lees meer »

Dak opslagcontainer aangepakt!

Onlangs is het dak van de opslagcontainer van de Stichting ATB Zevenhuizen aangepakt. Dit was nodig om de diverse materialen, die opgeslagen liggen in de container, te beschermen tegen weersinvloeden. Samen met een aantal vrijwillgers (Jelle, Renne, Mathijs, Gerard en Theo bedankt voor jullie inzet!) is het dak voorzien van een isolatielaag met daarop grinttegels om het allemaal op zijn plaats te houden. De container staat op het terrein van onze sponsor Sikko Polling. Sikko heeft de container geheel belangeloos beschikbaar gesteld aan de Stichting, waarvoor dank Sikko!

Lees meer »

Rabobank Clubkas Campagne

Op 26 maart was de finaleavond van de tweede editie van de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens deze feestelijke finaleavond in De Postwagen in Tolbert werd er € 120.000,- verdeeld onder de 242 deelnemende verenigingen en stichtingen. Stichting ATB Zevenhuizen kreeg maar liefst 97 stemmen en kan hierdoor 580 euro bijschrijven op haar rekening! Hier zijn we hartstikke blij mee en wij willen dan ook iedereen bedanken die op ons gestemd heeft! Het geld gaan we gebruiken voor het organiseren van een ATB/Race-clinic voor de jeugd en volwassenen. Daarnaast gaan we nieuwe stekpalen aanschaffen o.a. ten behoeve van de 7'mhuuster ATB veldtoertocht en de ICW Veldrit.

Lees meer »

Terugblik 5e editie Nachttocht

Onder prima weersomstandigheden is op zaterdag 16 maart de vijfde editie van de nachttocht verreden. De nachtelijke tocht, uitgezet door Mark, Willem en Harm, ging dit jaar richting Roden. Alhoewel het de dagen voorafgaand aan de tocht flink had geregend, was de route prima te fietsen. Wel waren er een aantal slechte stukken uit de oorspronkelijke route gehaald en daarom werd er deze keer dan ook gefietst met een aantal voorfietsers. Bij de tussenstop in Roden, aangekondigd met een echt fietsstoplicht, werden de deelnemers voorzien van de gebruikelijke worst, kaas, chips en Zeuv'mhuuster kruidenbitter. Op het laatste stuk richting Zevenhuizen was het nog even flink afzien door de westerstorm die er stond, maar uiteindelijk wist iedereen Doetse aan De Haspel zonder kleerscheuren te bereiken. Daar werd, onder het genot van een drankje en een gehaktbal, tot in de late uurtjes nagepraat over de tocht. Ondanks dat het aantal deelnemers (17) ietwat tegenviel, was het toch een zeer geslaagde sportieve en gezellige avond! Mark, Willem en Harm nogmaals dank voor de prima organisatie!

Lees meer »

Zes ereleden Stichting ATB Zevenhuizen!

Tijdens de nieuwjaarsborrel werden de vertrekkende bestuursleden Rinse van der Velde, Jelle Lammers, Theo Hoekstra, Henry Schuil en Mathijs Tanis nog eens extra in het zonnetje gezet. Hun 15-jarige inspanning kende een unieke waardering. Zij werden allen benoemd tot erelid van de Stichting ATB Zevenhuizen. Als gouden krachten ontvingen zij hiervoor de gouden legpenning van de stichting. Een waardering die als meer dan verdiend werd uitgesproken. Diezelfde penning werd eveneens uitgereikt aan Ludolf Roeters. Hij nam als bestuurslid op een eerder moment afscheid van de stichting. De eigenaar van het mechanisatiebedrijf uit Een stond eveneens in de kinderschoenen van het uiteindelijke ontstaan van de Stichting ATB Zevenhuizen. Het eerste fietsshirt waarin menig fietser binnen de stichting in gereden heeft, werd mede mogelijk gemaakt door Ludolf. Heren: proficiat!

Lees meer »

Terugblik Nieuwjaarsborrel met bestuurswisseling

De vorig jaar jubilerende Stichting ATB Zevenhuizen hield op zaterdag 12 januari jl. voor haar bikers en sponsoren de jaarlijkse nieuwjaarsborrel in café Kajuiter. De sportief en sociaal karakteriserende stichting presenteerde tijdens deze gezellige bijeenkomst niet alleen haar fietsplannen voor het nieuwe jaar, tegelijkertijd vond onder een uitgebrachte toost een bestuurswisseling plaats. Vijf ‘gouden bestuurders’, waarvan het merendeel actief was vanaf het eerste uur, droegen hun bestuurlijke zetel over aan nieuwe enthousiastelingen. Jelle Lammers gaf symbolisch de voorzittershamer over aan Roelof Postma. Mede aanjager en penningmeester van de stichting, Rinse van der Velde, heeft zijn portefeuille kunnen overdragen aan Jan Neef en Onno de Jonge neemt de functie van secretaris voor zijn rekening. Theo Hoekstra (de gouden kracht in het contact met de boeren en overige landeigenaren), Henry Schuil en Mathijs Tanis hingen de bestuurlijke fietshelm eveneens aan de kapstok. Martijn van der Velde en Bert Steenhuis tekenden bij en blijven hiermee bestuurlijk verbonden aan de stichting. De 3 nieuwe bestuursleden hebben het afgelopen jaar al volop meegedraaid en er is dus al de nodige ervaring opgedaan. Tijdens de nieuwjaarsborrel werd er verder, onder het genot van een hapje en een drankje, teruggekeken op 15 jaar (bestuurlijk) fietsplezier en werden zoals eerder gemeld de fietsplannen voor het nieuwe jaar gepresenteerd.

Lees meer »