Succesvolle 19e editie Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht

Gepubliceerd op 19 september 2023 om 11:50

Afgelopen zondag, 17 september, stonden 300 rijders in de startblokken om deel te nemen aan de 19e editie van de Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht. Om 9:00 uur werd er gestart vanaf het MFC De Molenstreek en vertrokken de rijders in zuidelijke richting, de kop van Drenthe in. Er kon gekozen worden voor een route van 30 of 55 kilometer die uiteindelijk door het zuidelijk Westerkwartier weer uitkwam in Zevenhuizen.

De route, die in vergunning van de desbetreffende gemeenten werd toegestemd, leidde de rijders over onverharde percelen en paden. Op de twee verzorgingsposten onderweg werden de rijders getrakteerd op een versnapering in de vorm van een krentenbol en banaan.

Meer dan 60 vrijwilligers waren deze dag in touw om de rijders veilig en verzorgd over de eindstreep te laten komen. De Stichting ATB Zevenhuizen kijkt tevreden terug en mocht uit waardering van vele rijders een compliment in ontvangst nemen. De ATB veldtoertocht in Zevenhuizen kenmerkt zich als uniek daar er niet over een jaarlijks terugkerend vast parcours gereden wordt.

Vele landeigenaren, zowel privé als overig landschapsbeheer, maakten dit jaar de tocht weer mogelijk. De Stichting ATB Zevenhuizen spreekt hierover haar grote dank uit, alsmede aan al haar sponsoren, vrijwilligers en uiteraard aan de deelnemers die op de pedalen hebben gestaan. Hier vind je de foto's van de voorbereidingen op zaterdag en hier vind je de foto's van de tocht op zondag.