Brief van Het Groninger Landschap

Gepubliceerd op 1 oktober 2019 om 16:08

We hebben een brief van Het Groninger Landschap ontvangen waarin aangegeven wordt waar wel en waar niet gefietst mag worden in de gebieden waar zij eigenaar zijn. Hieronder kunnen jullie deze brief lezen. Wij gaan er van uit dat jullie, als biker van de Stichting ATB, de regels van het Groninger Landschap respecteren.

In de meeste gebieden van het Groninger Landschap in het Westerkwartier is het toegestaan om te fietsen. Daar wordt door vele van u ook volop gebruik van gemaakt. Vorig jaar is tijdens verschillende controles gemerkt dat er enkelingen op de paden fietsen die daar niet voor bestemd zijn of op tijdstippen dat dit niet gewenst is. Vandaar dat we een overzicht sturen wat wel en niet mogelijk is in de eigendommen van Stichting het Groninger landschap.

  • Op Landgoed Coendersborg in Nuis kun u overal fietsen op de paden met uitzondering van het smalle paadje langs de veenwijk en op de heide. Dit is middels borden aangeven.
  • Rond het Iwema Steenhuis in Niebert is fietsen toegestaan op de paden met uitzondering van de paden in de tuin zelf.
  • In het Harense bos bij Zevenhuizen is het toegestaan om op het brede hoofdpad te fietsen. Fietsen op de smalle zijpaden is niet toegestaan. Dit is middels borden aangeven. Ook is het in dit bos niet toegestaan om in het donker (van zonsondergang tot zonsopkomst) te fietsen. Dit vanwege verstoring van de aanwezig dieren die vooral in het donker actief zijn.
  • In het Nanninga’s bos bij Zevenhuizen is het toegestaan om op de paden te fietsen. In dit bos is het ook niet toegestaan om in het donker (van zonsondergang tot zonsopkomst) te fietsen. Dit vanwege verstoring van de aanwezig dieren die vooral in het donker actief zijn.

We hopen dat u zich allen aan bovenstaande wilt houden. Vorig jaar is tijdens de controles vaak waarschuwend opgetreden echter dit jaar wordt er handhavend opgetreden tegen overtredingen. We hopen dat het niet zover hoeft te komen, alvast bedankt voor jullie medewerking!